Mainos
Mainos

Itä-Suomen bussivuorot vähenevät tuntuvasti

Lakkautuslistalla on kaikkiaan noin 120 linja-autovuoroa.

Useita kymmeniä Itä-Suomen bussivuoroja lakkautetaan kesäkuun alussa, kun lääninhallitus sopeuttaa ostoliikennepalvelujaan määrärahojensa mukaisiksi. Itä-Suomen lääninhallituksen lakkautuslistalla on yli kuusikymmentä kuntakeskusten välistä vuoroa. Lisäksi lähes kuusikymmentä kuntien sisäistä asiointi- ja kouluvuoroa siirretään kuntien vastuulle.

Lakkaavan liikenteen listalla on sekä lääninhallituksen ostamaa reittiliikennettä että lipputulojen varassa toiminutta kannattamatonta linjaliikennettä. Sopeuttamistoimet eivät jakaudu alueellisesti tasaisesti, koska lääninhallituksen ostoliikenteitä voidaan lakkauttaa vain sopimusten päättyessä. Pohjois-Savossa lakkautettavia linjoja on 115, Etelä-Savossa 80 ja Pohjois-Karjalassa 51.

Itä-Suomen lääninhallituksen mukaan kuntien välisessä lakkautettavassa liikenteessä on ollut vähän matkustajia. Lääninhallituksen tänään lähettämässä tiedotteessa arvioidaan, ettei vuoroilla ole oleellista merkitystä liityntäliikenteenä tai sitten matkustajille on tarjolla ainakin osittain korvaavia liikennepalveluja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme