Mainos
Mainos

Itä-Suomen salametsästysrikoksista epäillään viittäkymmentä

Poliisitutkinta Itä-Suomessa viime talvena paljastuneessa salametsästyvyyhdessä on loppumetreillä. Erilaisista metsästysrikoksista epäillään noin viittäkymmentä henkilöä. Esitutkinnassa paljastui, että salametsästäjät ampuivat lähes kaikkea mitä metsässä liikkuu.

Poliisi selvittää iisalmelaisen Riistaportti Oy:n osuutta salametsästyksessä ja laittoman saaliin kätkemisessä. Riistaportti välitti poliisin mukaan valtavan määrän salakaadettua hirven- ja karhunlihaa sekä riistalintuja, joiden kauppa on kielletty. Salaa kaadettiin myös runsaasti rauhoitettuihin lajeihin kuuluvia eläimiä, kuten räystäspääskyjä ja viirupöllöjä. Rauhoitettujen lajien osalta poliisi epäilee tekijöitä luonnonsuojelurikoksista.

Ylä- ja Koillis-Savon, Etelä-Kainuun sekä Pielisen- Karjalan alueen salametsästysrikoksista epäillään yhteensä noin 50 henkilöä. Karhujen salakaadoista syytteen on jo saanut 8 henkilöä. Laajassa hirvijutussa on meneillään syyteharkinta. Nurmeksen rikoshaaran osalta KRP saa esitutkinnan päätökseen näinä päivinä. Riistaportin osalta esitutkinta on talousrikosepäilyjä lukuunottamatta myös päättymässä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.08.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme