Mainos
Mainos

Itä-Suomessa kaksi äänestystä kuntaliitoksesta

Kiihtelysvaarassa järjestetään tänään äänestys kuntaliitoksesta. Äänestäjiltä kysytään, tulisiko Kiihtelysvaaran kunta ja Tuupovaaran kunta liittää Joensuun kaupunkiin kuntajakoselvittäjän ehdotuksen mukaisesti.

Kiihtelysvaaralaiset voivat vastata suoraan kyllä tai ei, tai he voivat olla ottamatta kantaa asiaan.

Myös Kangaslammilla äänestetään. Kuntalaisten mielipiteitä kysytään Varkauteen liittymisestä.

Molemmat kuntaliitokset toteutuvat ensi vuoden alusta, jos kansanäänestyksen tulokset ja sen jälkeen valtuustojen päätökset ovat myönteisiä.

Kiihtelysvaaran kohdalla Joensuun kaupunginvaltuusto ja Tuupovaaran kunnanvaltuusto hyväksyivät marraskuussa selvitysmiehen ehdotuksen ja totesivat, että kansanäänestyksen suorittaminen ei ole näissä kunnissa välttämätöntä. Kiihtelysvaaran kunnanvaltuusto päätti puolestaan, että ennen lopullista päätöstään asiasta järjestää kuntajakolain mukainen kansanäänestys.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot