Mainos
Mainos

Itä-Suomessa lapset joutuvat terapiajonoon jopa yli vuodeksi

Hoitotakuu ei toteudu Itä-Suomessa lasten ja nuorten mielenterveyspalveluissa. Itä-Suomen lääninhallituksen palveluselvityksen mukaan tilanne on erittäin huolestuttava Pohjois- ja Etelä-Savon sairaanhoitopiireissä.

Kuopion yliopistollisen sairaalan lastenpsykiatrian klinikkaan ohjataan lapsia neljän sairaanhoitopiirin alueelta. Viime vuonna lastenpsykiatrian lähetteitä oli 405, mikä on lähes 70 prosenttia enemmän kuin viisi vuotta aiemmin.

Yli puolet kiireettömään hoidon tarpeen arvioon lähetetyistä lapsista joutui odottamaan yli lakisääteisen kolmen viikon ajan. Lastenpsykiatrisessa polikliinisessa hoidossa lyhin odotusaika yksilöterapiaan oli puoli vuotta ja pisin yli vuoden.

Pohjois-Savossa pitkät jonot johtuvat paitsi kysynnän kasvusta myös vuosia jatkuneesta lääkärivajeesta sekä alueen kehittymättömistä yksilöterapiapalveluista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot