Mainos
Mainos

Itä-Suomessa suhteellisesti eniten holhottavia

Edunvalvonnassa olevien suuri määrä johtunee Itä-Suomen väestöpohjasta, sillä alueella on paljon vanhuksia.

Itä-Suomen läänissä on asukaslukuun nähden eniten edunvalvonnassa olevia.

Savon Sanomien kokoamien tilastojen mukaan myös Lapin ja Oulun lääneissä edunvalvottavia on enemmän kuin koko maassa keskimäärin. Etelä- ja Länsi-Suomen lääneissä edunvalvottavia on muita läänejä vähemmän.

Itä-Suomen kärkisijan syyksi on tarjottu muun muassa alueen väestöpohjaa. Pohjois-Savon maistraatin henkikirjoittajan Heikki Saastamoisen mukaan alueella on paljon vanhuksia, joista monet tulevat edunvalvonnan piiriin.

Muutama vuosi sitten oikeusministeriö vaati maistraatteja tiukentamaan edunvalvontaan pääsyn kriteerejä. Edunvalvontaan pääsemiseksi ei esimerkiksi riitä pelkkä lääkärintodistus terveydentilasta.

Edunvalvonnassa olevia on tällä hetkellä koko maassa noin 60 000. Vuosittain valvottaviksi tulee noin 2000 uutta asiakasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot