Mainos
Mainos

Itälä arvostelee SDP:n ja SAK:n valta-asemaa

Nykyisellä politiikalla on kokoomuksen puheenjohtajan mielestä mahdotonta vastata tulevaisuuden haasteisiin.

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville itälä arvostelee kovin sanoin sosiaalidemokraattien ja palkansaajakeskusjärjestö SAK:n valta-asemaa. Itälän mukaan tulopolitiikkaan ja konsensukseen perustuva vallankäyttö ja rakenteet estävät hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisen.

Nykyisellä konsensuspolitiikalla on Itälän mielestä mahdotonta vastata tulevaisuuden haasteisiin kuten ikääntymiseen, työttömyyteen ja palvelujen säilyttämiseen.

Kokoomuksen puoluevaltuustossa Helsingissä lauantaina puhuneen Itälän mukaan SDP ja SAK käyttävät maassa yli 50 prosentin valtaa, vaikka vasemmistopuolueilla on vain 35 prosentin kannatus.

Itälän mukaan kokoomus aikoo terästää linjaansa porvarillisena puolueena. Hän viittasi keskustan puheenjohtaja Matti Vanhasen Suomenmaassa esittämään linjaukseen, että keskusta aikoo pyrkiä aiempaa tiivimpään yhteistyöhön SDP:n kanssa.

Kokoomuksen on Itälän mukaan jatkossa oltava se vaihtoehtoinen poliittinen liike, joka puolustaa porvarillisia arvoja ja näyttää yhteiskunnalle suuntaa. Kokoomuslaiset katsovat jääneensä vaaleissa liikaa vain veropuolueen maineeseen.

Itälän mukaan kokoomuksen on jatkossa kirkastamaan kuvaansa vastuuta ottavana ja hyvinvoitiyhteiskuntaa säilyttävänä puolueena.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme