Mainos
Mainos

Itälä arvostelee tupon valmistelua

Kokoomuksen puheenjohtaja arvostelee tapaa, jolla uutta tuloratkaisua on alettu valmistella.

Kokoomuksen puheenjohtaja, sisäministeri Ville Itälä arvostelee tapaa, jolla uutta tuloratkaisua on alettu valmistella. Itälä sanoi puoluevaltuustonsa kokouksessa tänään Tampereella, että SAK ja sosiaalidemokraatit ajavat työllisyyspakettia vanhaan malliin ja tulevaa peruutuspeilistä katsoen.

Itälän mielestä tuloratkaisun työllisyyspaketin tulee painottua veroratkaisuihin, kun SDP:n piirissä on korostettu erilaisten työllistämistoimien tarvetta. Itälä ehdotti muun muassa kokeilua, jossa osa sosiaalivakuutusmaksuista palautettaisiin työnantajalle. Tavoitteena olisi edistää työpaikkojen syntyä ns. matalan tuottavuuden aloilla eli pienipalkkaisissa palvelutehtävissä.

Itälä puuttui avauspuheessaan lyhyesti myös tulevien vaalien jälkeiseen hallitusratkaisuun. Hän sanoi uskovansa, että kaikilla puolueilla ovat kaikki vaihtoehdot aidosti avoimena. Itälä lähti siitä, että suurimmalla puolueella on myös etuoikeus aloittaa hallitustunnustelut. Toistaiseksi puolueet ovat sopineet vain siitä, että suurin puolue kutsuu koolle ensimmäisen neuvottelun, jossa jatkon marssijärjestyksestä sovitaan.

(Kymmenen uutiset 26.10.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme