Mainos
Mainos

Itälä: Budjetin tuettava työllisyyttä

Kokoomuksen puheenjohtaja, sisäministeri Ville Itälä vaatii, että työllisyyden on oltava politiikan tekemisen ydinkysymys ensi viikon budjettiriihessä ja ensi kevään hallitusneuvotteluissa. Itälä kirjoittaa MTV3:n uutisten Nettivieraana, että työttömyysasteen juuttuminen nykyiselle tasolleen on inhimillinen ongelma ja uhka koko julkisen talouden kestävyydelle väestön ikääntyessä.

Itälä toteaa, että lisää työpaikkoja voitaisiin luoda jatkamalla tuloveron kevennyksiä. Lisäksi tulisi harkita kotitalousvähennyksen parantamista ja suunnata starttiyrittäjyydelle nykyistä enemmän resursseja. Itälä vaatii lisäksi, että yhä useamman työttömän on saatava hyödyntää kaikkein vaikeimmin työllistyvien pitkäaikaistyöttömien työllistymiseen käytettävää yhdistelmätukea.

Itälä korostaa myös, että yritysten tukityöllistämiseen on panostettava. Lisäksi työllisyysmäärärahoja on suunnattava homekoulujen korjaamiseen ja osaamiskeskusohjelmien määrärahat on turvattava. -Eri vaihtoehtoja on verrattava kustannustehokkuuden kannalta. Todellisten työpaikkojen syntymistä ja osaamisen kasvattamista on suosittava, Itälä kirjoittaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme