Mainos
Mainos

Itälä: Epäily terroristiyhteydestä olemassa

Arvelut terroristien yhteydestä suomalaiseen rahalaitokseen ovat tänään jatkuneet. Sisäministeri Ville Itälä kertoi eduskunnan kyselytunnilla illansuussa, että tällainen epäily on olemassa. Itälän mukaan asia on esitutkintavaiheessa.

Tapaus ei ainakaan toistaiseksi ole johtanut pakkotoimiin kuten tilien jäädyttämiseen. Keskusrikospoliisin rahanpesun selvittelykeskuksesta kerrottiin aiemmin päivällä, ettei Rahoitustarkastuksen sille toimittamissa tiedoissa ollut ilmennyt selvää yhteyttä terrorismiin. Keskusrikospoliisi tekee kuitenkin lisäselvityksiä, mutta sieltä korostettiin, että käynnissä on vasta selvitykset siitä, onko aihetta epäillä terroristiyhteyttä.

Rahoituslaitoksia valvova Rahoitustarkastus pyysi Yhdysvaltain viranomaisilta saamansa pyynnön takia valvottaviaan tarkistamaan, onko niillä ollut asiakkaina henkilöitä tai yhteisöjä, joilla saattaa olla yhteyksiä USA:ssa tehtyihin terroristi-iskuihin. Tätä varten Rahoitustarkastus lähetti valvottavilleen listan epäillyistä.

Rahoitustarkastus on saanut vastaukset ja jotkut niistä kaipaavat keskusrikospoliisin mukaan lisäselvityksiä. Selvitykset tehdään ns. rahanpesulain nojalla, koska Rahoitustarkastuksen ilmoituksen mukaan kyseessä on epäilyttävä liiketoiminta.

Rikostarkastaja Pekka Vasara keskusrikospoliisista tähdentää, ettei minkäänlaisia toimenpiteitä, esimerkiksi varojen jäädytyksiä tai muita pakkokeinoja, ole tehty.

-Asiasta ei tässä vaiheessa ole enempää tiedotettavaa, hän sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme