Mainos
Mainos

Itälä esittää Medi-Helille määrärahaa

Sisäministeri Ville Itälä esittää Medi-Helin lääkärikoptereille määrärahaa ensi vuoden budjettiin.

Itälä ehdottaa Medi-Helille määrärahaa

Valtion osuutta koptereiden ylläpidossa lisätään jo tänä vuonna, kun raha-automaattiyhdistyksen tuki aiotaan yllättäen nostaa kolmesta miljoonasta viiteen miljoonaan markkaan. Medi-Helin lääkärikopterit halutaankin nyt julkisen vallan siipien suojiin.

Medi-Helin kopteritoiminta joutui uhatuksi, kun se lopetti eilen yhteistyön puhelinmyyntiyhtiön kanssa.

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara aikoo esittää, että Medi-Helille täksi vuodeksi myönnetty kolmen miljoonan markan tuki nostettaisiin nyt viiteen miljoonaan markkaan. Tulevaisuudessa Medi-Heli voisi toimia esimerkiksi sairaanhoitopiirien alaisuudessa.

Medi-Helin tehtävät

Vantaa on Uudellamaalla Medi-Helin suurin käyttäjä. Myös runsaan 17 000 asukkaan Sipoossa kopterista on hyviä kokemuksia.

Kunnissa mahdolliseen uuteen menoerään suhtaudutaan periaatteessa myönteisesti, mutta rahoitustavasta ei ole yksimielisyyttä.

Medi-Heli aloitti toimintansa pääkaupunkiseudulla vuonna 1992 ja Turussa 1998.

Keräysjohtaja pidätetty


MediHelille vielä aivan äskettäin rahaa keränneen yrityksen Preworksin keräysjohtaja on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa.

Johtaja Kenneth Salutskija epäillään törkeästä huumausainerikoksesta. Jutun yhteydessä on vangittu myös toinen mies.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot