Mainos
Mainos

Itälä: Hallitus pitää kiinni savamaksun korotuksesta

Hallitus ei luovu sairausvakuutusmaksun korotuksista saamastaan kritiikistä huolimatta.

Hallitus pitää kiinni suunnitelmastaan korottaa sairausvakuutusmaksua, sanoi kokoomuksen puheenjohtaja sisäministeri Ville Itälä Yleisradion Lauantaiseurassa.

Itälän mukaan kehysriihessä sovittua korotusta ei peruta huolimatta siitä, että korotusaikeet ovat herättäneet närää myös hallituspuolueissa, kokoomus mukaan lukien. -Totta kai se on kokoomuksellekin vaikea asia, koska ollaan puhuttu verojen keventämisestä, ja tämä on ilman muuta veronkorotuksen tapainen toimenpide, Itälä myönsi.

Korotus silti tarvitaan, sillä valtiontalous on kääntymässä alijäämäiseksi, Itälä muistutti. -Vastuu täytyy kantaa, ettei velkaa oteta. Suunnitelma on korottaa palkansaajien maksua 0,4 prosenttiyksikköä 1,9 prosenttiin, jolloin se olisi sama kuin eläkeläisillä.

Itälä paheksui sitä, että muut hallituspuolueet mielellään kaatavat vastuun ikävistä ratkaisuista kokoomuksen niskaan. -Kokoomus ei enää yksin kanna vastuuta, Itälä sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme