Mainos
Mainos

Itälä halukas pääministeriksi

Toisen kauden kansanedustaja, sisäministeri ja kokoomuksen puheenjohtajaehdokas Ville Itälä sanoo Turun Sanomien haastattelussa, että pääministerin paikka kiinnostaa jos siihen avautuu mahdollisuus vaalien jälkeen. Itälää pidetään jo seuraavana kokoomuksen puheenjohtajana, sillä kilpaan ei ole ainakaan vielä ilmoittautunut yhtään vastaehdokasta.

Itälän tulevaisuus riippuu puolueiden tulevista voimasuhteista, kokoomuksen kenttäväestä ja Itälästä itsestään. Pahin virhe, jonka hän voisi tehdä, olisi provosoida puolueen sisältä vielä viime hetken vastaehdokas.

Sauli Niinistön seuraaja valitaan kuukauden kuluttua Lahden puoluekokouksessa.

Itälä muisti terveydenhuollon pätkätyöläisiä

Itälä haluaa kuntien turvaavan hoitohenkilökunnan riittävän määrän ja jaksamisen työssä. Itälä muistutti Turussa, että terveydenhuoltopalvelut ovat kuntien lakisääteinen perustehtävä. Hän vaati kuntia muuttamaan perusteettomat pätkätyöt ja määräaikaiset työsuhteet vakinaisiksi. Itälän mukaan se on jokaisen kuntalaisen etu.

-Pätkätyöt aiheuttavat inhimillisesti katsoen perheille epävarmuutta. Asuntolainaa ei uskalleta ottaa tai perheen perustamista lykätään epävarmassa tilanteessa, Itälä sanoi.

Ville Itälän puhe oli ensimmäinen julkinen puhe sitten torstain, jolloin hän ilmoittautui kokoomuksen puheenjohtajan Sauli Niinistön seuraajaehdokkaaksi.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme