Mainos
Mainos

Itälä: Liittoutumattomuus säilyköön

Sisäministeri Itälä kirjaisi liittoutumattomuuden seuraavaankin hallitusohjelmaan.

Ville Itälä

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä sanoo, ettei ensi keväänä neuvoteltavassa uudessa hallitusohjelmassa pidä muuttaa Suomen turvallisuuspolitiikan peruslinjoja.

Uuden tilannearvion aika on Itälän mukaan vuonna 2004, jolloin laaditaan uusi turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko. Suuret puolueet ovat nyt Itälän kannanilmaisun jälkeen yksimielisiä siitä, että Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä ei oteta seuraavien hallitusneuvotteluiden asialistalle.

- Nato-optio on osa Suomen kansallista turvallisuusstrategiaa. Sen mukaisesti arvioimme turvallisuuspolitiikkamme peruslinjauksia uudelleen, jos olosuhteiden muutokset sitä edellyttävät. Optiolla on arvoa, vaikka emme sitä koskaan lunastaisi. Siksi on tärkeää, että pidämme sitä yllä. Siksi kategorinen ei Natolle ei palvelisi kansallisia etujamme, Itälä sanoo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.3.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot