Mainos
Mainos

Itälä: Lindén teki ratkaisun itse

Kokoomuksen puheenjohtaja sisäministeri Ville Itälä vakuutti, että kulttuuriministeri Suvi Lindén teki eropäätöksensä itse. -Se oli hänen oma ratkaisunsa. Hän kantoi poliittisen vastuun osoitti siinä harvinaista vastuunkantoa. Annan sille suuren arvon, Itälä sanoi.

Lindén kertoi aikeistaan kokoomuksen puoluejohdolle ja eduskuntaryhmän johdolle aiemmin tänään. Itälän mukaan keskustelua käytiin vielä pitkälle iltapäivällä, mikä selittää sen, että pääministeri sai tietää hallituksensa ministerin erosta vasta juuri ennen kello 16.30 alkanutta eduskunnan kyselytuntia.

Itälän mukaan tilanteesta käytiin Lindénin kanssa laajempaakin keskustelua, eikä kysymys ollut vain siitä, että tämä olisi vain ilmoittanut eropäätöksestään. -Mietimme kyllä toki, onko tässä olemassa muunlaisiakin ratkaisuja. On kuitenkin aina kova ratkaisu, kun ministeri tekee tällaisen henkilökohtaisen ratkaisun. Sitten kun ei näyttänyt löytyvän poliittisesti parempiakaan ratkaisuja, hän päätyi tähän.

Itälä ei kertomansa mukaan neuvonut Lindéniä eroamaan, mutta ei myöskään vedonnut, että hän ei tekisi sitä.

Kohu Lindénin golfavustuksen ympärillä on hermostuttanut kokoomuksen piirissä jo jonkin aikaa. Asiasta sanailtiin puolueen eduskuntaryhmässä jo eilen. Itälä tulkitsi kuitenkin, että paineet tulivat pikemminkin muualta kuin kokoomuksesta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme