Mainos
Mainos

Itälä perää budjettiriihestä rakenteellisia uudistuksia

Kokoomuksen puheenjohtaja on lähettänyt pääministerille avoimen kirjeen, jonka otsikossa hän perää työtä suomalaisille.

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä perää hallitukselta rakenteellisia uudistuksia työttömyyden vähentämiseksi. Itälä lähetti tiistaina pääministeri Matti Vanhaselle avoimen kirjeen otsikolla "työtä suomalaisille" ja listan asioista, joita hallituksen keskiviikkona alkavassa budjettiriihessä on syytä käsitellä.

Kokoomusjohtaja tarjoaa hallitukselle samalla yhteistyön kättä uudistusten toteuttamiseksi. Itälän mukaan kotitaloustyövähennyksen vuosittaista enimmäismäärää olisi nostettava ja perhevapaiden kustannuksia työnantajien kesken on tasattava nykyistä tasaisemmin. Hallituksen tulisi ilmoittaa loppuvaalikauden tavoitteensa tuloverotuksen kehityksen osalta. Työnantajamaksuja on alennettava varsinkin pienipalkkaisen työn osalta. Epävarmuus yritysverotuksen tulevaisuudesta on saatava loppumaan mahdollisimman pian, kokoomusjohtaja vaatii.

Itälä perää hallitukselta myös lapsiperheiden tuloloukkujen purkamista edistäviä toimia. Opintojen vauhdittamiseksi hallituksen tulisi parantaa opiskelijoiden opintososiaalista asemaa. Niin ikään työssä pysymistä ja jaksamista edistäviä toimia tulisi vahvistaa.

Työttömyysturvan kannustavuutta on parannettava ja epäonnistuneista tukityöllistämishankkeista rahat pitäisi siirtää tehokkaampiin toimiin. -Tällaisia ovat mm. oppisopimuskoulutus, tukityöllistäminen yksityiselle sektorille ja työnantajamaksujen alentaminen, kokoomusjohtaja listaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme