Mainos
Mainos

Itälä perää porvariyhteistyötä

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä kaipaa nettikolumnissaan asiallista keskustelua tulevasta porvariyhteistyöstä. Hänen mukaansa Anneli Jäättenmäki vei puolueen liian vasemmalle, josta yhtenä esimerkkinä on maamme historian sosiaalidemokraattisin hallitusohjelma.

Hänen mukaansa Suomen Keskusta ei ole uhrannut ajatustakaan porvarilliselle hallitukselle. Suomen porvariston ollessa hajanaisia, SDP on Itälän mukaan käyttänyt mahdollisuutta ja sanelee kokoomusjohtajan mielestä tällä hetkellä hallituksen tahdit, vaikka Keskusta olikin viime vaalien suurin voittaja. Itälän mukaan keskustalaisen Matti Vanhasen uusvanhan hallituksen uusvanha ohjelma on sosialidemokraattisin jota maassamme on koskaan ollut.

Itälän mukaan sosiaalidemokraatit sanelevat pitkälle myös Keskustan sisäisiä asioita ja ihmettelee kuinka kauan puolueen kenttäväki aikoo sietää tilannetta, jossa suurin osa kansasta on sitä mieltä että SDP valitsi uuden pääministerin Keskustalle.

Kokoomusjohtajan mielestä Keskustan vaaleja edeltäneet mittavat lupaukset ovat jo nyt riekaleina, hän epäilee että puolueen vanha puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki vei Keskustan liian vasemmalle.

Itälä sanoo ainoan vaihtoehdon tilanteelle olevan tiiviimpi porvariyhteistyö, jonka hän toivoo viriävän Keskustan uuden puheenjohtajan Matti Vanhasen aloittaessa tehtävässään.lokakuussa. Vanhasta odottaa Itälän mukaan kova haaste, sillä tällä hetkellä porvariyhteistyötä uhkaa hänen mielestään jo pelkästään se, voidaanko tämänhetkistä Keskustaa edes pitää porvarillisena puolueena.

(Kymmenen uutiset 11.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme