Mainos

Itälä: Poliisille lisävaltuuksia paristusrikosten selvittämiseen

Sisäministeri Ville Itälä vaatii poliisille riittäviä valtuuksia paristusrikosten selvittämiseen. Itälä kirjoittaa MTV3:n Nettivieraana, että meidän on kaikin keinoin pyrittävä turvaamaan naisten perusoikeudet sekä estämään ja selvittämään järjestäytyneen rikollisuuden toiminta sen kaikissa muodoissaan.

-Suomea velvoittavat kansainväliset säännökset edellyttävät ihmiskauppaa koskevien rangaistussäännösten sisällyttämistä lainsäädäntöömme. YK:n ja Euroopan unionin piirissä on solmittu yleissopimuksia ja tehty puitepäätöksiä, joissa pyritään puuttumaan ihmis- ja perusoikeuksia loukkaavaan ihmiskauppaan ja -salakuljetukseen sekä lapsipornografiaan ja lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Suomen on kuljettava tässä taistelussa eturintamassa, Itälä toteaa.

-Seksuaalipalveluiden oston kriminalisointi on eräs erittäin varteenotettava keino puuttua prostituutioon, Itälä huomauttaa.

Ministeri Itälä korostaa, että paritusta koskeva sääntely Suomessa ei riittävästi huomioi paritustoiminnan saamia järjestäytyneen rikollisuuden piirteitä. -Toiminnan organisoituminen ja linkittyminen muuhun vakavaan rikollisuuteen on uusi piirre suomalaisessa yhteiskunnassa. Poliisille tulee luoda edellytykset tehokkaasti puuttua parittajien toimintaan. Itälä vaatii.

Itälä haluaisi laajentaa poliisin oikeutta tiettyihin pakkokeinoihin, kuten telekuuntelun ja -valvonnan käyttöön, koskemaan myös paritusrikoksia. -Tämä on epäilemättä eräs tehokkaimmista keinoista puuttua prostituutioon sen nykymuodoissaan. Pakkokeinojen laajentamiseen on nyt erinomainen tilaisuus. Eduskunta käsittelee parhaillaan hallituksen esitystä esitutkinta- ja pakkokeinolain muuttamiseksi. Tässä yhteydessä eduskunta voi niin halutessaan ottaa merkittävän askeleen paritusrikosten estämisessä, Itälä huomauttaa.

(MTV3)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot