Mainos
Mainos

Itälä sairastui yllättäen

Kokoomuksen puheenjohtaja, sisäministeri Ville Itälä joutuu viettämään loppuviikon sairauslomalla toipuakseen lievästä keuhkoveritulpasta. Itälä hakeutui lauantai-iltana sairaalahoitoon tunnettuaan huonovointisuutta.

Turun Yliopistollisessa Keskussairaalassa tehtyjen tutkimusten tulokset varmistivat tänään, että Itälä kärsii lievästä keuhkoveritulpasta. Keuhkoveritulppa voi aiheutua muun muassa pitkistä lento- ja automatkoista, joiden aikana ruumiillinen liikunta on rajallista. Silloin veren hyytymä voi lähteä liikkeelle ja takertua esimerkiksi keuhkovaltimohaaraan. Pahimmillaan tauti on kuolemaksi.

Itälä oli tänään edelleen sairaalahoidossa keskussairaalassa. Kokoomuksen välittämän tiedotteen mukaan hän on kuitenkin lääkityksen avulla hyvää vauhtia toipumassa. Nopeaan toipumiseen vaikuttaa erityisesti se, että Itälä hakeutui itse ajoissa hoitoon. Kotiin Itälä pääsee huomenna. Itälä palaa näillä näkymin hoitamaan virkatehtäviään sekä kokoomuksen johtotehtäviä ensi viikolla.

Kuluvan viikon ohjelmassa Itälällä olisi ollut sekä vaaleihin liittyvää ohjelmaa että normaalia valtioneuvoston työtä. Itälän piti tänään ja huomenna käydä Pohjois-Pohjanmaalla ja Satakunnassa, mm. avaamassa uusi hälytyskeskus Porissa. Loppuviikko olisi ollut normaalia eduskunta- ja valtioneuvostotyötä. TV-esiintymisiä, vaalitenttejä tai -väittelyitä ei kuluvalle viikolle ollut ohjelmassa.

-Hän oli lauantaina Tampereella vaalikierroksella, oli tullut kotiin ja käynyt lenkillä ja saunassa. Sitten vaan tuli heikko olo, kertoi erityisavustaja Petteri Orpo. Itälällä ei ole aikaisemmin ollut vastaavia ongelmia.

Keuhkoveritulppa on sitä vastoin nykyisessä hallituksessa jo toinen; maaliskuussa 2000 ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) joutui sellaisen takia sairaslomalle.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 10.02.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme