Mainos
Mainos

Itälä: Siirtolaispolitiikan on oltava itsekästä

Sisäministeri Ville Itälän (kok.) mielestä Suomen on oltava siirtolaispolitiikassa itsekäs ja otettava huomioon ennen kaikkea kansallinen etu.

Itälä sanoo tänään Aamulehdessä, että lähivuosina uhkaava työvoimapula vaatii seuraavalta hallitukselta siirtolaispoliittisia linjauksia ja uutta lainsäädäntöä.

-Meidän on itse asetettava kriteerit ja katsottava, millaista vierastyövoimaa me tarvitsemme ja päästämme maahan EU:n ulkopuolelta, Itälä toteaa. Hänestä on tärkeää, ettei Suomessa toisteta virhettä, joka tehtiin inkeriläisten maahanmuutossa. Silloin Suomeen tuli ihmisiä, joilla ei ollut kielitaitoa eikä muitakaan edellytyksiä juurtua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Itälä on työnantajajärjestöjen kanssa samaa mieltä siitä, että siirtolaispolitiikka on jo lähitulevaisuudessa osa työvoimapolitiikkaa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot