Mainos
Mainos

Itälä: Turvapaikkahakemukset käsiteltävä nopeammin

Sisäministeri Ville Itälä nopeuttaisi turvapaikkahakemusten käsittelyä. Itälä pitää myös pikakäännytysmenettelyä tärkeänä.

Kokoomuksen puheenjohtaja sisäministeri Ville Itälä pitää tärkeänä, että turvapaikanhakijoiden hakemukset saadaan käsiteltyä nykyistä nopeammin.

Itälän mukaan Suomeen saapuneista noin neljästäsadasta romanista ensimmäiset lähetetään takaisin Romaniaan jo lähipäivinä. Helsingissä protestoivien yhdeksän palestiinalaismiehen tilanne on Itälän mukaan hyvin hallinnassa.

Itälä totesi, että kolmeenkin vuoteen venyvä turvapaikkakäsittely on liian pitkä. Hän korosti, että ulkomaalaispolitiikan kannalta on tärkeää, että ulkomaalaislaki toimii.

Avainasemassa on hänen mielestään kaksi vuotta sitten käyttöön otettu pikakäännytysmenettely, joka vapauttaa resursseja perusteltujen hakemusten käsittelyyn. Itälä lupasi myös huolehtia siitä, että pikakäännytys sisältyy tulevaan uuteen ulkomaalaislakiin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 09.06.2002).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot