Mainos
Mainos

Itälä: Turvatakuut historiallinen mahdollisuus

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä pitää Italian ehdotusta turvatakuista Suomelle historiallisena mahdollisuutena, johon maamme hallituksen on syytä tarttua. Itälä katsoi kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä , että Italian ehdotus turvatakuista on mennyt Suomen kannalta juuri oikeaan suuntaan ja on täsmälleen sitä, mitä suomalaiset EU:lta haluavat.

Hän muistutti, että suomalaiset itse asiassa äänestivät aikanaan EU-jäsenyyden puolesta vahvistaakseen Suomen turvallisuutta. Itälä piti selvänä, että ratkaisun jälkeen Suomi ei ole enää perinteisessä mielessä liittoutumaton. Hän muistutti kuitenkin, että Suomi on sitoutunut EU:n yhteiseen puolustukseen jo aikaa sitten.

Itälä vahvisti puoluevaltuustolleen myös pyrkivänsä jatkamaan kokoomuksen puheenjohtajana seuraavankin kaksivuotiskauden. Hän piti puolueväkensä tehtävänä etsiä hänelle vastaehdokas ensi vuoden kesäkuussa Seinäjoella pidettävään puoluekokoukseen.

(MTV3-STT)

Mielipiteet kaavaillusta EU:n puolustusyhteistyöstä eroavat puolueissa. Kokoomuksessa kiitellään, vasemmistoliitossa epäillään ja pääministeripuolue keskustassa odotellaan. (Kymmenen uutiset 29.11.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot