Mainos
Mainos

Itälä: Vanhasen EU-puheet läpinäkyvää paikkailua

Kokoomuksen puheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Ville Itälä arvostelee kovin sanoin nykyisen punamultahallituksen EU-politiikkaa.

Ville Itälä

Kokoomuksen puheenjohtajan Ville Itälän mielestä Suomi ajautuu pääministeri Matti Vanhasen punamultahallituksen politiikalla EU:n päätöksenteon marginaaliin.

- Hallituksen politiikka on ollut eristäytymisen politiikkaa, ilman suurempia eurooppalaisia ihanteita, Itälä arvostelee kolumnissaan Turun Sanomissa.

Itälän mielestä Vanhasen hiljattain Pohjanmaan keskustaväelle pitämä, eurooppalaisen ja kansainvälisen yhteistyön merkitystä korostanut linjapuhe oli vain läpinäkyvä paikkaus aiemmin julkituotuihin totuuksiin.

- Pääministeri Vanhanen totesi tammikuussa tärkeimmäksi ohjenuorakseen ulkopolitiikassaan "kekkoslaisen varovaisuusperiaatteen". Jos Matti Vanhanen olisi ollut pääministeri vuosikymmen sitten, ei Suomi olisi edes EU:n jäsen. Olisimme vasta nyt kolkuttelemassa EU:n portteja Balttien ja muiden Itä-Euroopan maiden joukossa!

Itälän mukaan myös alusta asti euroskeptikkona tunnettu ulkoministeri Erkki Tuomioja on näkemyksillään ja toiminnallaan osoittanut edustavansa Vanhasen linjaa.

- Minimalistisuus ja jyrkkä etuajattelu ilman suurempia yhteisiä arvoja tai tavoitteita onkin kuvastunut hallituksen EU-politiikasta - vain vaateita ilman yhteistä vastuunottoa, Itälä kirjoittaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme