Mainos
Mainos

Itälä vauhdittaisi kuntaliitoksia

Sisäministeri Ville Itälä pistäisi vauhtia kuntaliitoksiin mm. hyvinvointipalvelujen edistämiseksi.

Ville Itälä

Sisäministeri Ville Itälä sanoo, että Suomen suuri kuntamäärä ja raskas hallinto aiheuttavat runsaasti tehottomuutta, joka heikentää kuntien hyvinvointipalveluita. Hänen mukaansa koko hallitus suhtautuu erittäin suopeasti kuntien yhdistymishankkeisiin.

Itälä sanoo, että kunnat voisivat parantaa yhteistyötään joko yhdistämällä eri toimintojaan tai liittymällä yhteen.
Hän kuitenkin korostaa, ettei kuntien yhdistämisestä saa tulla itsetarkoitusta.

Hallitus tukee yhdistymishankkeita

Kuntien pitäisi Itälän mielestä etsiä myös muita tapoja lisätä yhteistyötä naapureidensa kanssa. Tärkeintä on, että hallinto toimii ja että palveluiden tuottamista pystytään hoitamaan.

Itälä muistutti, että hallitus on sitoutunut tukemaan kuntien yhdistymishankkeita taloudellisesti. Valtion tämän vuoden budjetissa päätettiin, että yhdistymisavustuksia maksetaan viitenä vuotena kahden vuoden sijasta.

Sisäministeri puhui tänään Haminan Vehkalahden yhdistymisneuvottelukunnan kokouksessa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot