Mainos
Mainos

Itälän tulkinta turvajärjestelystä hämmästyttää Oinosta

Ville Itälän MTV3:n uutisissa eilisiltana antama lausunto poliisin turvajärjestelyjen onnistumisesta oli kansanedustaja Oinosen mukaan "vahvassa ristiriidassa" todellisuuden kanssa.

Presidentinlinnan mielenosoittajista eduskuntakyselyn tehnyt kansanedustaja Lauri Oinonen ihmettelee sisäministeri Ville Itälän tulkintaa itsenäisyyspäivän illan tilanteesta.

Oinosen mielestä Itälän MTV3:n uutisissa eilisiltana antama lausunto poliisin turvajärjestelyjen onnistumisesta oli "vahvassa ristiriidassa" todellisuuden kanssa. Oinosen mukaan poliisi selvisi toimistaan siellä, missä oli, mutta siellä poliisia ei ollut, missä sitä olisi eniten tarvittu eli uhkaavassa tilanteessa juhlaväen saapumisen aikaan.

-Normaali tuloreitti Senaatintorilta oli täysin väkivaltaisesti käyttäytyvän joukon vallassa, ja paikalla oli vain tyhjiä poliisiautoja sekä yksi poliisi tuomiokirkon läntisen kappelin luona.

Oinonen päättelee, että ministeri Itälällä ei ole ollut tietoa todellisuudesta "tai sitten hän on halunnut puhua muunneltua totuutta erittäin vakavassa asiassa".

-Ministerin lausunnossa ihmetyttää myös periksi antaminen tulevaisuudessakin hulinoitseville ja lakeja rikkoville mielenosoittajille, kun ei aiota ryhtyä rajoittamaan ennalta sellaisia mielenosoituksia, jotka eivät pysy järjestäjien hallinnassa ja joissa mielenosoitusvapautta käytetään vahingontekoihin ja rikollisuuteen, Oinonen kommentoi asiaa tänään julkisuuteen toimittamassaan tiedotteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme