Mainos
Mainos

Itämerelle ennustetaan sinileväkesää

Etenkin Suomenlahdelle on luvassa taas runsaasti sinilevää.

Sinilevää

Itämerelle on jälleen ensi kesäksi odotettavissa voimakkaita sinileväkukintoja. Olosuhteet leväesiintymien muodostumiselle eivät kuitenkaan ole aivan yhtä suotuisat kuin vuosi sitten, koska sinilevien muodostumista edistävät fosforipitoisuudet ovat pienentyneet paikoin noin neljänneksellä viime kesästä.

Suomen ympäristökeskuksen ja Merentutkimuslaitoksen ennusteen mukaan sinileväkukinnan todennäköisyys on huomattava etenkin Suomenlahdella ja Saaristomeren eteläosassa. Runsaimmat kukinnat nähdään todennäköisesti Itämeren keskiosassa sekä Saarenmaan ja eteläisimmän Ruotsin välisellä alueella. Sen sijaan Pohjanlahdella kukintojen todennäköisyys on vähäinen.

Ympäristöviranomaiset arvioivat, että sinileväkukintojen huippu ajoittunee heinä-elokuun vaihteeseen. Jos alkukesä on lämmin, runsaita leväesiintymiä voi kehittyä jo aiemmin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme