Mainos
Mainos

Itämeren kaasuputki työllistää Kotkassa

Itämeren kaasuputken valmistus etenee kiivaalla vauhdilla. Valmiita putkia kuljetetaan pinnoitetehtaalta Kotkasta välivarastoon Hankoon ja samanaikaisesti Saksasta on tässä kuussa alettu tuoda uusia putkia betonipinnoitusta varten. Varastoissa on jo kolmisenkymmentätuhatta valmista maakaasuputkea

Eupecin maakasuuputkien pinnoitetehtaalla Kotkassa eletään nyt kiireisintä aikaa. Kotkan ja Hangon väliä liikennöi koko ajan laiva,koska kerralla voidaan kulejttaa vain vajaat 200 maakaasuputkea.

Eupecin johtaja Tom Tonnessen kertoo laivaustoiminnan jatkuvan vielä ensi vuoteen.

- Jokaiseen laivaan voidaan lastata noin 160 putkea ja tällä hetkellä meillä meillä on noin 5 000 putkea valmiina Hangossa.Laivaustoiminta on käynnissä koko putkenlaskun ajan aina kesään 2011 asti. Se tehdään useissa eri erissä ja ensimmäinen putkierä saadaan kuljetettua kesäkuun aikana.

Valmiit maakaasuputket viedään Hankoon, koska sieltä on lyhyempi matka putkien mereenlaskualueelle.

Katso Juha Muurisen raportti Kotkasta

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot