Mainos
Mainos

Itämeren lohikiintiö pysyy nykytasolla

Pohjanlahden, Suomenlahden ja Itämeren pääaltaan lohikiintiö pysyy vuonna 2016 kuluvan vuoden tasolla.

EU:n maatalous- ja kalastusneuvosto pääsi myöhään eilen sopuun Itämeren ensi vuoden kalastuskiintiöistä.

Suomen kalastuselinkeinon kannalta tärkeä Pohjanlahden silakkakiintiö pienentyy Suomen tavoitteen mukaisesti 24 prosenttia. Suomenlahden ja Itämeren pääaltaan silakkakiintiö sen sijaan nousee vajaan kymmeneksen.

Turskakiintiö pienentyy viidenneksen ja kilohailin kiintiö viitisen prosenttia.

Lisäksi neuvosto päätti, että kuluvan vuoden silakan ja kilohailin kiintiöstä voidaan siirtää neljännes käytettäväksi ensi vuonna. Näin pyritään sopeutumaan Venäjän asettamaan kalan tuontikieltoon.

Maatalous- ja kalastusneuvoston päätös syntyi Itämeren jäsenvaltioiden kalastusfoorumin Baltfishin ratkaisuehdotuksen pohjalta.

– Kokonaisratkaisu on kestävän kalastuksen mukainen. Se myös varmistaa kalastuselinkeinojen toiminnan edellytykset, arvioi Suomen maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.).

Ympäristöjärjestö Oceanan mukaan turskan kalastuskiintiö Itämerellä on myös ensi vuonna liian suuri kestävän kehityksen kannalta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme