Mainos
Mainos

Itämeren öljypäästöt lisääntyivät

Suomea ympäröiviin meriin pääsi viime vuonna enemmän öljyä kuin edellisvuonna. Suomen ympäristökeskuksen mukaan tietoisuus öljypäästöistä on lisääntynyt, sillä yksityishenkilöt ilmoittivat aiempaa enemmän havaintojaan. Yksityisten tekemät ilmoitukset kuusinkertaistuivat vuodessa.

Viranomaisten lentovalvonnassa tekemät havainnot sen sijaan vähenivät. Viranomaiset havaitsivat yhteensä 113 öljypäästöä, joista vajaa sata oli Suomen talousvesialueella. Viranomaiset tekevät havaintoja valvontalennoilla ja satelliittikuvista.

Mereen päässeen öljyn kokonaismäärän kasvua selittää helmikuussa Viron vesillä havaittu suuri yksittäinen päästö. Ympäristökeskuksen mukaan suurin osa havaituista päästöistä oli kuitenkin pieniä, ja ne keskittyvät Suomenlahdella itä-länsisuunnassa kulkevalle laivaväylälle.

Päästötapauksista kahdeksan johti tutkintaan. Epäillyistä aluksista kolme on suomalaisia ja viisi ulkomaalaisia. Kolmelle laivaisännälle tai omistajalle on määrätty öljypäästömaksuja, viisi tapausta on yhä kesken.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme