Mainos
Mainos

Itämeren silakassa yhä liikaa dioksiinia

Itämeren silakoissa on yhä hyvin runsaasti terveydelle vaarallisia dioksiineja. Viime kesänä pyydettyjen kalojen laboratoriotutkimuksissa on selvinnyt, että Suomen merialueella silakoiden dioksiinipitoisuus ylittää reilusti EU:n määrittelemän enimmäismäärän.

Saaristomereltä, Selkämereltä ja Perämereltä pyydetyissä isoissa kaloissa mitattiin myrkkymääriä, jotka ovat jopa nelinkertaisia raja-arvoihin verrattuna. Eniten dioksiineja havaittiin vanhoissa kaloissa. Kansanterveyslaitoksen kemisti Hannu Kiviranta kertoo, että dioksiineja oli kertynyt liian paljon varsinkin yli 17 senttimetrin pituisiin kaloihin. Sitä vastoin pieniin kaloihin ei myrkkyjä ollut ehtinyt kertyä.

Mittaukset liittyvät laajaan maa- ja metsätalousministeriön ja EU:n rahoittamaan tutkimukseen, joka valmistuu ensi syksynä. Laboratoriotutkimusten tuoreista tuloksista kertoi Helsingin Sanomat keskiviikkona.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot