Mainos
Mainos

Itämeri voi huonosti ja on jopa hengenvaarallinen

Rehevöityminen, levät ja happikato ovat tehneet maailman suurimmasta murtovedestä jopa hengenvaarallisen ihmiselle. Puhetta ja paperia on paljon, mutta käytännössä suojelu on jäänyt jälkeen tavoitteista.

Yksityisten ihmisten itämeriystävällisiä valintoja ja kansainvälistä yhteistoimintaa pohdittiin tänään Itämeri.NYT -tapahtumassa Hangossa.

Itämeren kuorimutus on kova: fosforin ja typen määrät ovat moninkertaistuneet, merta vaivaa happikato ja laivaliikenne kasvaa koko ajan. Itämeren pohjasta 100 000 neliökilometriä on kuollutta ja myrkyllinen sinilevä voi hyvin.

Kymmenen vuotta sitten ympäristöministerit päättivät puolittaa Itämereen joutuvat päästöt. Tämä päätös ei pitänyt, vaan lisäaikaa jouduttiin ottamaan vuoteen 2005. Itämeren ympärysvaltioiden poliittiset muutokset sekä taloudelliset vaikeudet ovat hidastaneet tehokasta yhteistoimintaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme