Mainos
Mainos

Itärajalla ennätysmäärä luvattomia rajanylityksiä

MTV3:n tietojen mukaan tapauksia on jo tässä vaiheessa vuotta kaksinkertainen määrä aiempiin vuosiin verrattuna.

Itärajalla on tänä vuonna kirjattu ennätysmäärä luvattomia rajanylityksiä, kertoo MTV3:n 45 minuuttia. Luvattomat rajanylitykset ovat jo tässä vaiheessa vuotta tuplaantuneet aiemmista vuosista. Viime vuonna tapauksia oli 18, nyt jo 35.

Lähes kaikki tapaukset ovat sattuneet Kaakkois-Suomessa. Luvuissa ovat mukana myös uteliaisuuttaan tai muuten rajavyöhykkeelle eksyneet. Varsinaisten loikkareiden määrän lasketaan nousseen kuudesta yhdeksääntoista.

- Jos luvattoman monet ihmiset onnistuvat pääsemään läpi, niin silloin sana kiirii ja paine kasvaa entisestään, sanoo Kaakkois-Suomen rajavartioston apulaiskomentaja Pasi Tolvanen.

Myös Venäjän puolella loikkareita on nyt otettu kiinni tavanomaista enemmän. Viime vuonna Suomeen pyrkiviä jäi kiinni noin 80, tänä vuonna jo 130. Luvun uskotaan yhä nousevan. Tulijoista valtaosa on venäläisiä tai entisen Neuvostoliiton alueelta. Myös muutamia afrikkalaisia on jäänyt kiinni.

Rajavartioston mukaan loikkareiden lisääntyminen kertoo paitsi kasvavasta maahantulopaineesta myös Venäjän rajavartioinnin muutoksista. Venäjän puolella vartioasemia ja henkilöstöä on vähennetty tuntuvasti, ja toimintaa keskitetty huume- ja ihmiskaupasta kärsiviin maan eteläosiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme