Mainos
Mainos

Itärajalla ennätysvilkas vuosi

Rajanylitysliikenteessä on tulossa ennätysvilkas vuosi. Kaakkois-Suomen rajavartioston mukaan matkustajien määrä nousee lähes neljään miljoonaan tänä vuonna.

Rikollisuus ja asiakirjaväärennökset työllistävät rajamiehiä aiempaa enemmän ja rajalta on käännytetty lähes kolmekertainen määrä ihmisiä viime vuoteen verrattuna. Lokakuun loppuun mennessä on rajanylityksiä kirjattu jo yli 3,2 miljoonaa. Syys-lokakuussa liikenne oli edellistä vuotta huomattavasti vilkkaampaa, mikä johtuu syksyn -98 ruplan romahduksen seurauksista matkustajaliikenteelle. Lokakuussa rajan ylitti kaikkiaan 338427 henkilöä. Viime vuoden lokakuussa matkustajia oli 270514. Vilkkain rajanylityspaikka on edelleen Vaalimaa.

Rajoilta on käännytetty tänä vuonna jo noin 1600 henkilöä, mikä on 2,5-kertainen määrä viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Yleisin syy käännytyksiin on ollut alkoholin ja tupakan salakuljetusyritykset.
Rajavartioston mukaan liikennettä ovat viime aikoina hankaloittaneet Venäjän viranomaisten määräämät rajoitukset, jotka ovat aiheuttaneet ruuhkia erityisesti Vaalimaan ja Imatran rajanylityspaikoilla.

Vainikkalassa 17. lokakuuta sattunut laiton rajanylitys on edelleen selvittämättä. Rajavartiostossa arvellaan, että rajanylittäjä on voinut palata omia jälkiään Venäjälle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme