Mainos
Mainos

Itärajalla takavarikoidaan laittomia itsepuolustusvälineitä

Laittomien itsepuolustusvälineiden tuonti Venäjältä Suomeen on lisääntynyt. (Kuva: MTV3)

Laittomien itsepuolustusvälineiden tuonti Venäjältä Suomeen on lisääntynyt rajaliikenteessä. Monet Suomessa kielletyt välineet kun ovat Venäjällä sallittuja.

Useimmat venäläiset ovat hankkineet kaasusumuttimia, stilettejä, sähkölamauttimia tai vaikkapa teleskooppipatukoita ja nyrkkirautoja omaa käyttöä varten Venäjällä. Suomen lomareissulle ne tulevat mukaan yleensä tietämättömyydestä. Yleisin Suomeen tuotava laiton väline on tutkanpaljastin.

Myös suomalaisten rajarikkeet ovat kasvaneet, mutta laittomuudet liittyvät lähes pelkästään virheellisiin rajanylitysasiakirjoihin. Venäläisten tilaston mukaan suomalaisten asiakirjarikkomukset lisääntyivät viime vuonna 15 prosenttia. Eniten ongelmia on viisumeissa.

Suomalaisten bensanhakumatkat ovat Venäjän maahanmuuttoviranomaisten tarkassa syynissä. Päivittäinen tai jopa useita kertoja päivässä tapahtuva bensanosto närästää.

Ongelmia yritetään jatkossa välttää ennakkoon viranomaisten tietoiskuilla.

Katso Keimo Lehtiniemen raportti Tohmajärveltä

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme