Mainos
Mainos

Itärajalle sähköinen tullaus

Itärajan rekkajonoja pyritään hillitsemään sähköisellä tullauksella; eli tiedot kulkevat rajalle mm. sähköpostilla.

Sähköinen tullaus alkaa Suomen ja Venäjän välillä maaliskuussa ainakin niin sanottujen luotettavien tavaratoimittajien osalta.

Tarkoituksena on sujuvoittaa tavaraliikennettä nyt kun TIR-kuljetukset uhkaavat loppua. Suomen Kuorma-autoliitosta arvioidaan, että nyt tehty päätös ei tuo nopeaa ratkaisua itärajan ongelmiin.

Rekkaliikenteen ongelmista Moskovassa neuvotellut ministeri Kimmo Sasi puolestaan uskoo, että Suomen ja Venäjän välillä saadaan aikaan järjestelyjä, jotka helpottavat tilannetta vaikka TIR-järjestelmän käyttö päättyisi jouluaattona.

- No tietysti jos järjestelmä nyt kaatuu, niin se merkitsee varmaankin sitä, että Venäjä pysyy suhteellisen pitkän aikaa järjestelmän ulkopuolella. Venäläiset ovat kuitenkin valmiita siihen, että Suomen ja Venäjän välillä nopeasti heti jo joulukuussa pyritään kevennettyihin järjestelmiin ja pyritään luomaan jonkinlainen vihreä linja, jonka puitteissa osa yrityksistä voisi tuoda suhteellisen joustavasti tavaransa Suomesta Venäjälle, Sasi sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme