Mainos
Mainos

Itärajalle sähköinen tullaus

Itärajan rekkajonoja pyritään hillitsemään sähköisellä tullauksella; eli tiedot kulkevat rajalle mm. sähköpostilla.

Sähköinen tullaus alkaa Suomen ja Venäjän välillä maaliskuussa ainakin niin sanottujen luotettavien tavaratoimittajien osalta.

Tarkoituksena on sujuvoittaa tavaraliikennettä nyt kun TIR-kuljetukset uhkaavat loppua. Suomen Kuorma-autoliitosta arvioidaan, että nyt tehty päätös ei tuo nopeaa ratkaisua itärajan ongelmiin.

Rekkaliikenteen ongelmista Moskovassa neuvotellut ministeri Kimmo Sasi puolestaan uskoo, että Suomen ja Venäjän välillä saadaan aikaan järjestelyjä, jotka helpottavat tilannetta vaikka TIR-järjestelmän käyttö päättyisi jouluaattona.

- No tietysti jos järjestelmä nyt kaatuu, niin se merkitsee varmaankin sitä, että Venäjä pysyy suhteellisen pitkän aikaa järjestelmän ulkopuolella. Venäläiset ovat kuitenkin valmiita siihen, että Suomen ja Venäjän välillä nopeasti heti jo joulukuussa pyritään kevennettyihin järjestelmiin ja pyritään luomaan jonkinlainen vihreä linja, jonka puitteissa osa yrityksistä voisi tuoda suhteellisen joustavasti tavaransa Suomesta Venäjälle, Sasi sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot