Mainos
Mainos

Itärajan liikenne poikkeuksellisen hiljaista

Suomen itäisillä raja-asemilla ihmetellään poikkeuksellisen hiljaista liikennettä vuodenvaihteen alla. Nuijamaan ja Vaalimaan raja-asemilla sekä henkilö- että tavaraliikenne on ollut viime päivinä tavanomaista hiljaisempaa.

Tavallisesti vuoden lopulla Venäjältä on tullut runsaasti rekkoja noutamaan tavaraa Suomesta, niin että rekkajonot ovat olleet ennemmin sääntö kuin poikkeus vuodenvaihteessa rajanylityspaikoilla. Nyt raja-asemat ovat olleet rekoista lähes tyhjiä.

Vaalimaalla ja Nuijamaalla on nähty vain muutamia linja-autoja kyydissään Venäjältä juhlapyhien viettoon tai ostosmatkalle Suomeen lähteneitä. Bussimatkalaisten rynnäkköä odotetaan itärajalle huomenna ja paluumatkojen osalta ensi viikonvaihteessa.

Venäjältä saapunut henkilöautoliikenne on viime päivinä ollut sinne suuntautuvaa vilkkaampaa. Suomalaisin kilvin rajan ylittäneistä autoista pääosa oli Venäjälle tankkaamaan menneitä.

Vaalimaalla rajan ylittäjiä kertyy tänä vuonna noin 2,5 miljoonaa. Suomalaisten bussimatkustajien ja niin sanottujen "bensaturistien" määrän on arvioitu vähentyneen neljänneksellä viimevuotisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme