Mainos
Mainos

Itärajan rekkakiista laukesi

Suomen ja Venäjän välistä rekkaliikennettä seisottanut lupakiista on lauennut. Kiistan aiheena olivat matkaluvat, jotka eivät kelvanneet venäläisille tullimiehille.

Liikenneministeriö antoi eilisiltana Nuijamaan tulliasemalle ja tänä aamuna myös Vaalimaan tulliasemalle määräyksen olla päästämättä venäläisrekkoja Suomeen. Noin kello kymmeneltä liikenneministeriö kumosi kiellon molemmilta tulliasemilta. Ministeriö on välittänyt raja-asemille tiedon, että koko jupakassa oli kyse väärinymmärryksestä. Nyt myös suomalaisrekkojen pitäisi päästä ongelmitta Venäjän puolelle.

Liikenne Venäjältä Suomeen on sujunut jo normaalisti, eikä tilanne ole aiheuttanut suurempia ruuhkia, koska liikenne on aamuisin muutenkin hiljaisempaa.

Matkalupa tarvitaan aina rekan mennessä rajan yli. Maiden väliset tieviranomaiset sopivat matkaluvista vuosittain. Esimerkiksi tälle vuodelle on sovittu 120000 matkaluvan kiintiö niin venäläisille kuin suomalaisillekin kuorma-autoille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme