Mainos
Mainos

Itävaltatarkkailijat matkustavat Wieniin

Itävallan poliittisia arvoja selvittävä työryhmä matkustaa lähiaikoina Wieniin. Asiasta sovittiin Helsingissä pidetyssä työryhmän ensitapaamisessa, jonka oli kutsunut koolle presidentti Martti Ahtisaari.

Itävallan poliittista ja ihmisoikeustilannetta tutkimaan nimitetty tarkkailijoiden ryhmän kokous päättyi iltapäivällä. Presidentti Martti Ahtisaari on ilmoittanut, että kokouksen sisällölle ei haluta julkisuutta.

Ryhmä kävi keskusteluja siitä, miten työ tullaan suorittamaan, kertovat kokouksen osapuolet. Ryhmä aikoo pian tehdä vierailun Itävaltaan, jossa se aikoo tavata mm. hallituksen edustajia ja puolueiden johtajia.

Presidentti Martti Ahtisaaren lisäksi ryhmään kuuluvat Espanjan entinen ulkoministeri Marcelino Oreja ja saksalainen ihmisoikeuksiin perehtynyt lakimies Jochen Frowein, jotka saapuivat Suomeen iltapäivällä.

Työryhmä on saanut sovittua tärkeistä menettelytavoista, kertoi saksalainen ihmisoikeusjuristi Frowein MTV3 uutisille kolmetuntisen neuvottelun päätteeksi. Hän uskoo, että ryhmä pääsee toden teolla työhön käsiksi.

Tarkkailijoiden ryhmä ei tiettävästi ole aiemmin kokoontunut Itävalta-asian tiimoilla.

Euroopan ihmisoikeuskomission nimeämän ryhmän on määrä tuottaa raportti Itävallan ihmisoikeustilanteesta. Oreja on arvioinut, että raportin valmistumiseen menee aikaa pari-kolme kuukautta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot