Mainos
Mainos

Itella: Lähettäkää joulukortit äkkiä – lakko uhkaa

Itella pyytää asiakkaitaan aikaistamaan joulukorttien ja pakettien lähettämistä uhkaavan lakon takia.

Ohjeita asiakkaille joulun ajan postilähetyksistä

  • Joulutervehdykset ja paketit kannattaa lähettää normaalia aikaisemmin sekä tilata mahdolliset verkkokauppaostokset mahdollisimman pian, jotta lähetykset eivät joutuisi mahdollisen lakon aiheuttamaan ruuhkaan.
  • Kiireellisimpiä lähetyksiä ovat ulkomaille lähtevät postilähetykset, jotka kannattaa postittaa viipymättä.
  • Postit ovat auki myös viikonloppuisin ja iltaisin ennen joulua. Postien sekä pakettiautomaattien sijainnit ja aukioloajat löytyvät Postin joulusivustolta www.posti.fi/joulu . Sivustolla lähetyksille suositellut viimeiset lähetyspäivät eivät päde poikkeustilanteessa, vaan lähetykset kannattaa postittaa aiemmin.

Pahiten joulunajan postinjakelua uhkaa Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU:n 9.12. alkavaksi ilmoittama lakko. 

Alkaessaan lakko vaikuttaisi koko Suomen postinjakeluun sekä myös ulkomaille lähtevään ja sieltä tulevaan postiin. Tietyillä alueilla lakko vaikuttaisi myös sanomalehtien varhaisjakeluun sekä joulunajan postinkulkuun.

Uhkaavan lakon takia Itella pyytääkin aikaistamaan joulutervehdysten ja pakettien lähettämistä, jos se on mahdollista.

– PAU:n toimenpiteet ja lakkouhka on erittäin ikävä asia, joka vaikuttaa kaikkiin asiakkaisiimme. Olemme tästä todella pahoillamme. Haluamme jo tässä vaiheessa kertoa avoimesti uhkan vaikutuksista, jotta asiakkaamme voivat halutessaan varautua asiaan mahdollisimman hyvin, Itella Postin Palvelutuotannon johtaja Anu Punola sanoo tiedotteessa.

– Jos lakko toteutuu, emme valitettavasti pysty takaamaan  ainakaan kaiken joulupostin kulkua ajallaan. 


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot