Mainos

Itella supistaa vanhusten postin jakelua

Itella Oyj on ilmoittanut Viestintävirastolle tulkitsevansa yli 75-vuotiaiden postin jakelusta annettuja Viestintäviraston ohjeita jatkossa siten, että posti jaetaan vain liikuntaesteisille postin saajille joko huoneistokohtaiseen postiluukkuun tai sen puuttuessa asunnon läheisyydessä sijaitsevaan postilaatikkoon.

Muiden kuin liikuntaesteisten 75 vuotta täyttäneiden oikeus poikkeavaan postinjakeluun rajoittuu postinjakeluun tontin rajalle.

Viestintäviraston mukaan yhtiön menettely ei ole Viestintäviraston ohjeen mukainen, mutta se täyttää postipalvelulain mukaiset velvoitteet. Postipalvelulaki ei sisällä säännöksiä yli 75-vuotiaiden postinjakelusta.

Viestintäviraston antama ohje yli 75-vuotiaiden laajemmasta palvelusta perustuu viraston ja Itellan kanssa yhteisesti sovittuun menettelytapaan ja on siten suositusluonteinen.

Viestintävirastolla ei ole lakiin perustuvaa toimivaltaa velvoittaa postiyritystä jakamaan kaikkien yli 75-vuotiaiden postilähetykset huoneistokohtaiseen postiluukkuun tai asunnon välittömään läheisyyteen.

Viestintävirasto pitää valitettavana, ettei Itella enää noudata jakeluohjeessa sovittuja menettelytapoja, jotka ovat tuoneet yli 75-vuotiaille paremmat jakelupalvelut. Itellan uusi toimintatapa heikentää selvästi joidenkin 75 vuotta täyttäneiden postin saajien palvelua.

Lisäksi Itellan yksipuolinen ilmoitus ohjeen noudattamatta jättämisestä vähentää sekä postin saajien että viranomaisten luottamusta jakeluohjeeseen, mikä saattaa jatkossa vähentää selvästi ohjeen merkitystä jakelutapoja koskevien kiistojen ratkaisuissa.

(MTV3)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot