Mainos
Mainos

Itella ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn ulkomaille

Itella ulkoistaa Netpostin henkilötietojen käsittelyn IBM:lle Suomen ulkopuolelle, kertoo Kaleva. 

Ensi kuun alusta lähtien Netpostin asiakkaiden tallennettuja nimi- ja osoitetietoja, puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita käsitellään muun muassa Intiassa.

Netpostin asiakas saa sähköisesti samoja kirjeitä, joita muuten saisi paperisina. Netpostin kautta voi kulkea esimerkiksi lasku, palkkalaskelma tai viranomaiskirje.

Itella perustelee ulkoistamista säästöillä. Sen mukaan aineistot käsitellään jatkossakin posti-, kirje- ja pankkisalaisuuden mukaisesti.

– Henkilötietoja ei siirretä EU:n ulkopuolelle, ellei se ole teknisen työn vuoksi pakollista. Jos näitä tietoja tarkastellaan EU:n ulkopuolella, niitä tarkastellaan tarkkaan säädettyjen sopimusten mukaan, sanoo Petri Aaltonen Itellasta Kalevalle.

Tietojen siirron estää vain irtisanoutuminen palvelusta. Netpostilla on Kalevan mukaan noin 570 000 kuluttaja-asiakasta.

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme