Mainos
Mainos

Itellan tiukat turvatoimet eivät ulotu yrittäjäposteihin

Yrittäjäpostit ovat suojattu rikollisilta huomattavasti huonommin kuin Itellan omat postikonttorit, kertoo Turun Sanomat.

Itellalle riittää, että postiyrittäjät turvaavat kirjesalaisuuden. Erityisiä turvallisuus- tai hälytysjärjestelmiä ei yrittäjäposteilta vaadita. Itellan omia postimyymälöitä puolestaan koskevat tiukat turvaluokitukset ja riskiarvioinnit.

Somerolla katosi tällä viikolla postipaketteja ja kirjattuja kirjeitä avattiin, kun ruokakaupan yhteydessä toimivaan yrittäjäpostiin murtauduttiin. Murto oli liikkeessä kahden vuoden aikana jo toinen.

Turun Sanomien haastatteleman Itellan turvallisuuspäällikön Heikki Hornin mukaan murrot posteihin ovat harvinaisia ja jos sellaisia tapahtuu postilähetykset saavat olla yleensä rauhassa. Varkaita näyttää hänen mukaan kiinnostavan enemmänkin postin yhteydessä olevan myymälän tuotteet kuten olut ja tupakka.

Itellan kenttäpäällikkö Timo Niittymäen mielestä turvakamerat eivät myöskään estäisi varkauksia.

Valtaosa posteista toimii nykyään yrittäjävetoisena esimerkiksi ruokakauppojen yhteydessä.

Itellalla on nykyään 146 omaa myymälää ja 967 yrittäjien myyntipistettä eli asiamiespostia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme