Mainos
Mainos

"Itkosen uutuusromaanissa jokainen sivu on nautinto"

Juha Itkonen : Hetken hohtava valo

On kirjoja, jotka lukee lukemisen ilosta ja odottaa jo jännityksellä tarinan päättymistä. "Hetken hohtava valo " on kirja, jonka jokainen sivu oli nautinto ja en olisi halunnut kirjan lainkaan loppuvan. Itkosen taito kuvata arjen tilanteita erilaisten ihmisten, naisen , miehen, nuoren näkökulmasta on ilmiömäinen.

Ajan ilmiöt ovat osa tarinaa, James-farkut, Trampas-tossut, tervaleijonia, pectuksia ja Lake Placidin Olympialaiset ja paljon muuta. Asioita, jotka saavat hymyn huulille.

Myös monet Eskon, Liisan ja Esan ajatukset ja keskustelut saavat minut vajoamaan sellaisiin omiin kokemuksiini, jotka oikeastaan vasta tunnistan kirjaa lukiessa.

Pääosassa ovat perhe, ihmissuhteet,arki ja elämän ihmeellisyys. Yrittäminen, epäonnistuminen, pettymys, odotukset ja haaveet. Samalla kirja on arvokas ajan kuvaus elämänmenosta ja arvoista menneiltä vuosikymmeniltä.

Esko, Liisa ja Esa ovat kirjan päähenkilöitä. Esko tv-kauppiaana oli kodinteknistymisen keskiössä ja eli kiihkeästi ihmisen kuun valloituksen ensimmäisiä hetkiä. Liisa etsiinitseään ja naiseuttaan miehensä ja kolmen poikansa keskellä. Esa etsii vahvan isän vanhimpana poikana omaa unelmaansa ja rooliaan tyttärensä isänä.

Itkosen kirjaa lukiessa oivaltaa ja muistaa että elämä, onni ja epäonni , on loppujen lopuksi aika pienistä, arkisista asioista kiinni. Ihmissuhteet joko antavat tai ottavat, mutta ne ovat joka tapauksessa tärkeitä.

Ja kaikki liittyy kaikkeen ja toinen toisiinsa. Ihanalla tavalla. Tykkäsin kovasti "Hetken hohtavasta valosta" ja jään jo odottelemaan Itkosen seuraavaa kirjaa.

Kansanedustaja Mikkeli (kok)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme