Mainos
Mainos

Itsemurha-ajatukset lisääntyneet kriisipuhelimessa

Yhä useampi kriisipuhelimeen soittava miettii itsemurhaa. Alkuvuoden aikana Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelimeen soitti itsemurhauhkan vuoksi yli 250 ihmistä. Heistä suurin osa oli 31-65-vuotiaita, naisia soittajista oli 150 ja miehiä 109.

Viime vuoden vastaavana ajankohtana itsetuhon vuoksi kriisipuhelimeen tuli noin 200 puhelua.

Itsetuhon ja itsemurhauhkan taustalla on useita syitä, kertoo Valtakunnallisen kriisipuhelimen koordinaattori Jaana Paasu.

- Syynä voi olla se, että itsemurhaa yrittänyt on kotiutettu sairaalasta liian pikaisesti ja itsemurha-ajatukset ovat alkaneet vallata uudelleen mielen. Hoito on myös voinut jäädä kesken, ja jos ihmisellä ei ole läheisiä eikä tukiverkostoa, yksin selviytyminen tuntuu mahdottomalta, Paasu sanoo.

Paasun mukaan monen elämä on mennyt niin pahasti solmuun, ettei hän näe mitään syytä elää. Parisuhde- ja talousongelmat, päihteet, masennus ja yksinäisyys painavat yhä useamman elämää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme