Mainos
Mainos

Itsemurhan tehneitä muistetaan viikonloppuna

Itsemurhan tehneitä muistetaan viikonloppuna eri puolilla Suomea. Itsemurhan aiheuttamaa surua tehdään näkyväksi solmimalla 1095 surunauhaa lauantaina Vanhan kirkon puistossa Helsingissä. Surunauhoja solmitaan yhtä monta kuin viime vuonna tehtiin itsemurhia.

Itsemurhan tehneiden läheisten yhdistys muistuttaa, että ennen Suomessa oli tapana kantaa surunauhaa lähiomaisen kuoleman jälkeen. Nyky-yhteiskunnassa surunauhoja ei ole ja menetys näkyy vain harvoin. Kuitenkin jokainen itsemurhan tehneen läheinen kantaa omaa näkymätöntä surunauhaansa.

Sunnuntaina, itsemurhan tehneiden muistopäivänä, järjestetään kynttilätapahtumia eri puolilla maata. Tilaisuuksissa sytytetään kynttilöitä ja muistellaan itsemurhan uhreja sekä osoitetaan tukea heidän läheisilleen. Nyt kahdettatoista kertaa kertaa vietettävän muistopäivän jälkeen maanantaina alkaa valtakunnallinen mielenterveysviikko.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme