Mainos
Mainos

Itsemurhien ehkäisyyn toivotaan lisäpanostusta

Itsemurhien määrä voitaisiin asiantuntijan mukaan puolittaa Suomessa.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen tutkimusprofessorin Kristian Wahlbeckin mukaan itsemurhat vähenisivät kansallisella itsemurhien ehkäisyprojektilla. Wahlbeck haluaisi, että itsemurhien ehkäisylle asetettaisiin kansalliset tavoitteet samoin kuin liikennekuolemissa.

- Liikennekuolemien vähentämistä varten on perustettu oma tutkimusohjelma, asetettu tavoitteet ja palkattu viranomaiset selvittämään asiaa. Miksi näin ei ole tehty itsemurhien kohdalla, vaikka itsemurhakuolleisuus on kolme kertaa suurempaa?

Suomessa tehdään vuosittain noin tuhat itsemurhaa.

- Itsemurhalukumme on kansainvälisesti verrattuna korkea. Tämän luokan luvut olisivat muissa maissa suuren keskustelun kohteena ja asiaa varten olisi laadittu toimenpideohjelma, Wahlbeck sanoo.

Itsemurhat saatiin Suomessa vähenemään 1980- ja 1990-luvuilla laajalla ehkäisyprojektilla. Tuolloin etenkin keski-ikäisten miesten itsetuhoisuus väheni. 2000-luvulla lasku on pysähtynyt.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme