Mainos
Mainos

Itsemurhien pelätään lisääntyvän

Itsemurhien arvellaan olevan hienoisessa nousussa.

Suomen Mielenterveysseuran mukaan muun muassa alkoholinkulutuksen kasvu saattaa aiheuttaa sen, että yli vuosikymmenen laskussa olleet itsemurhat jatkossa lisääntyvät.

Mielenterveysseura pelkää, että EU:n alkoholipoliittisiin päätöksiin sopeutuminen voi lisätä itsemurhia. Ruotsissa tehty tutkimus osoitti, että alkoholin kokonaiskulutuksen kasvu litralla vuodessa lisää miesten itsemurhien määrää 10 prosenttia.

Alkoholin ongelmakäyttöön puuttuminen onkin yksi tapa ehkäistä itsemurhia. Oivia keinoja ovat myös masennuksen tunnistaminen ja hoito, nuorten miesten syrjäytymisen estäminen ja itsemurhaa yrittäneen hyvä hoito.

Mielenterveysseura tähdentää, että itsemurhasta on myös opittava puhumaan. -On väärä uskomus, ettei itsemurhaa tee se, joka puhuu aikeistaan. Esimerkiksi masentuneelta pitää kysyä, onko hän ajatellut itsemurhaa. Joka vuosi noin miljoona ihmistä tekee itsemurhan.

Suomessa itsemurhia tehdään 1200 vuosittain. Maailmanlaajuista itsemurhien ehkäisypäivää vietetään keskiviikkona.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme