Mainos
Mainos

Itsemurhien taustalla usein masennus

Suomen itsemurhaluvut ovat laskeneet vuodesta 1990 lähtien. Luvut ovat kuitenkin poikkeuksellisen korkeita Länsi-Euroopan tasoon verrattuna.

Suurin osa suomalaisten tekemistä itsemurhista liittyy masennukseen. Professori Erkki Isometsän mukaan itsemurhiin ei kuitenkaan ole yleensä yksittäisiä syitä, vaan niiden takana ovat kasautuneet vaikeudet.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa tehtiin vuonna 2003 kaikkiaan 1075 itsemurhaa, mikä vastaa 20,6 tapausta 100 000 ihmistä kohden. Määrä on hieman pienempi kuin edellisenä vuonna.

Eniten itsemurhia tehdään Lapissa ja Pohjois-Savossa, vähiten Ahvenanmaalla. Kolme neljästä itsemurhan tehneestä on miehiä.

Suomen itsemurhaluvut ovat laskeneet vuodesta 1990 lähtien, mutta ovat edelleen poikkeuksellisen korkeita Länsi-Euroopan keskitasoon verrattuna. Itä-Euroopan luvut ovat vielä Suomen lukujakin suurempia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme