Mainos
Mainos

Itsenäisyyspäivän aattona voi liputtaa läpi yön, kunhan muistaa, että lipun on näyttävä selkeästi

Itsenäisyyspäivän aattona voi liputtaa läpi yön, kunhan lipun valaisee. Liputus voi näin ollen alkaa jo tiistaina 5. joulukuuta iltakuudelta ja päättyä itsenäisyyspäivän iltana kello 22.

– Jos liputtaa läpi yön, tulee lipun olla niin hyvin valaistu, että lipun kuvio ja värit erottuvat selkeästi. Valkoisen tulee siis näkyä selvästi valkoisena ja sinisen sinisenä, ohjeistaa sisäministeriö.

Jos lipun valaiseminen ei ole mahdollista, nostetaan liput salkoon itsenäisyyspäivän aamuna kahdeksalta ja pidetään saloissa kahdentoista tunnin ajan.

Helsingin kaupungin kanssa on sovittu, että kaupungintalolla liputetaan ympärivuorokautisesti itsenäisyyspäivän aatosta ensi vuoden joulukuun loppuun saakka. Poikkeuskäytäntöä perustellaan kaupungintalon keskeisellä sijainnilla: lippu näkyy laivallakin Helsinkiin saavuttaessa erinomaisesti.

Kaupunki lupaa järjestää lipulle sellaisen valaistuksen, että se erottuu hyvin pimeälläkin.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme