Mainos
Mainos

Jääkiekon MM-kisat Suomessa - ketä kisat kiinnostaa?

"Taivas varjele, mitä sieltä tulee!" Lause tuntui muutama kuukausi sitten olevan kaikkien huulilla. Osaltaan se oli osoittamassa sitä, että viime kevään tapahtumat Slovakian MM-kisoissa ovat saaneet suomalaiset jälleen uskomattomaan jääkiekkohuumaan.

Kiekkoliiton pamput hieroivat käsiään yhteen, mestaruus juuri ennen kotikisoja. Ennennäkemätön suosio on taattu. Mutta ketkä oikeasti ovat kiinnostuneita jääkiekon MM-kisoista, ja jääkiekosta ylipäänsä?

Sponsor Insight suorittaa vuosittain helmikuussa selvityksen suomalaisten kiinnostuksesta eri urheilulajeihin. Helmikuussa 2011, ennen maailmanmestaruuteen päättyneitä MM-kisoja, suomalaiset olivat kaikkein kiinnostuneimpia jääkiekosta. Noin 53 prosenttia koko kansasta kertoi olevansa kiinnostunut jääkiekosta.

Tässä yhteydessä "kiinnostuneisuus" tarkoittaa sitä, että seuraa lajia paikan päällä tai eri medioista. Toisiksi kiinnostavin laji oli mäkihyppy (49,3 prosenttia), kolmosena yleisurheilu (45,4), nelosena hiihto (42) ja vitosena formula 1 (36,9).

Miehillä jääkiekko on ylivoimainen ykkönen, yli 60 prosenttia miehistä seuraa jääkiekkoa. Naisilla mäkihyppy kiilaa ykköseksi 48 prosentin osuudella, ja jääkiekko tulee kakkosena 44,4 prosentilla yhdessä taitoluistelun kanssa.

Jääkiekko jyrää kiinnostavuudessaan aina keski-ikään asti. Lapsille lätkä on ykkönen, ja 15-29 vuotiaissa ero on murskaava. 54 prosenttia kansasta kyseisessä haitarissa seuraa kiekkoa, kun kakkosena oleva yleisurheilu saa kiinnostusta vain vajaalta kolmannekselta. 30-44-vuotiaissa jääkiekko repii vielä 15 prosenttiyksikön eron kakkoseensa, yleisurheiluun.

Ikäluokassa 45-59 mäkihyppy on ykkönen 53 prosentilla, jääkiekko seuraa parin prosenttiyksikön päässä. Yli 60-vuotiaat seuraavat jääkiekkoa neljänneksi eniten, edelle kirivät mäkihypyn lisäksi hiihto ja yleisurheilu.

Mutta ne MM-kisat...

Jääkiekon asema kiinnostavana urheilulajina on Suomessa kiistatta omaa luokkaansa. Silti sen yksi osa, miesten A-maajoukkue nousee vielä askeleen ylemmäs.

Koko kansasta lähes kolme miljoonaa, eli kaksi kolmannesta on kiinnostunut leijona-joukkueen otteista. Miehistä jopa 77 prosenttia seuraa A-maajoukkueen esityksiä.

Tähän kun lisätään se, että 15-44-vuotiaat ovat ylivoimaisesti kiinnostuneimpia jääkiekosta, ei tarvitse ihmetellä, miksi nuoret miehet hyppivät puolialasti bussipysäkkien katoilla, kun maailmanmestaruus varmistui viime toukokuussa.

Nyt kun vielä muistamme sen, että tutkimus on tehty muutama kuukausi ennen MM-kisoja, voi vain kuvitella, mikä kiinnostus ja seuraamisinto olisivat olleet "Kundin" nostamisen jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme