Mainos
Mainos

Jääkiekon SM-liiga ei saa poliisivaltuuksia

Jääkiekon SM-liigalle ei myönnetä erityisiä poliisivaltuuksia, jonka perusteella seurojen turvallisuuspäälliköt voisivat selvittää katsojien henkilöllisyyden jääkiekko-otteluissa. Sisäasiainministeriö ei tutkinut hakemusta, koska paikkakuntakohtaisista luvista päättävät lääninhallitukset.

Jääkiekon SM-liiga haki oikeutta tarkastaa asiakkaidensa henkilöllisyyden, jotta se voisi paremmin torjua katsomoväkivaltaa. Ministeriön ratkaisu perustuu puhtaasti nykyiseen lainsäädäntöön.

Ministeriön mukaan huoli katsomoväkivallan lisääntymisestä on aiheellinen. SM-liigassa on suuret katsojamäärät ja vaaratilanteita on syntynyt muun muassa soihtujen takia. Järjestyksenvalvojille annettuja toimivaltuuksia olisikin perusteltua käsitellä yksityistä turva-alaa koskevan lainsäädännön uudistamisen yhteydessä.

Sisäasiainministeriö pyysi valmistelun yhteydessä lausunnot lääninhallituksilta, Helsingin kihlakunnan poliisilaitokselta ja tietosuojavaltuutetulta.

Lausunnoissa valtuuden myöntämiseen suhtauduttiin pääosin kielteisesti. Niiden mukaan katsomoväkivaltaa on pystytty toistaiseksi torjumaan ennakkoon poliisin ja ottelun järjestäjien välisellä yhteistyöllä. Toisaalta järjestyksenvalvojilla on jo nyt oikeus estää henkilön pääsy alueelle, jos tämän käyttäytymisen epäillään vaarantavan järjestystä tai turvallisuutta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme